Půjčka Kimbi.cz je mladším batříčkem již zaběhelé mikropůjčky Zaplo, stojí za ní stejná společnost Zaplo Finance s.r.o.. Nejedná se však o kopii staršího produktu, právě naopak. Kimbi je zcela nová a v mnohém unikátní půjčka. Pojďme si jí proto v této dnešní recenzi představit trochu podrobněji.

Rychlá půjčka šitá Vám na míru!

Přesně tak zní oficiální slogan produktu – a není přitom daleko od pravdy. Kimbi půjčka je skutečně flexibilní, klient si sám zvolí požadovanou částku a výši měsíční splátky, další parametry (zejména odpovídající doba splatnosti) se pak dopočítávají podle těchto dvou vstupních hodnot. Maximální částku, kterou si v tuto chvíli lze zapůjčit 60 000 Kč tak je podle finančních možností klienta možné splácet 3, ale také 24 měsíců. U nejdelší doby splatnosti je RPSN 78,90 %, u té nejkratší 172,90 %. Je to hodně, nebo málo? Záleží na posouzení každého z nás. Půjčku např. 20 000 Kč na 6 měsíců by klient například splácel měsíční částkou 4518 Kč a za celkovou dobu přeplatil o 7112 Kč. Na trhu jsou samozřejmě levnější, ale i výrazně dražší úvěry. Kimbi má nicméně v rukávu víc dalších argumentů.

Flexibilní v každém kroku, taková je půjčka Kimbi

Klient si dále může odložit termín splátky, změnit její měsíční výši, anebo třeba požádat o navýšení. Navíc je možné svůj úvěrový účet spravovat z mnoha různých zařízení, nejste tak odkázáni pouze na klasický počítač, ale k přístupu můžete použít třeba i tablet, nebo svůj mobilní telefon. Přesně, jak se od moderní nebankovní půjčky očekává.

Základní parametry půjčky Kimbi

Ilustrativní tabulka splátek

Výše půjčky Doba splatnosti Měsíční splátka RPSN Celková částka
10 000 Kč 3 měsíce 4539 Kč 570,20 % 13 617 Kč
20 000 Kč 6 měsíců 4519 Kč 195,60 % 27 112 Kč
30 000 Kč 12 měsíců 3492 Kč 91,30 % 41 898 Kč
40 000 Kč 18 měsíců 3585 Kč 92,40 % 64 538 Kč
50 000 Kč 24 měsíců 3612 Kč 78,90 % 86 683 Kč
60 000 Kč 24 měsíců 4334 Kč 78,90 % 104 021 Kč

Výhody a nevýhody úvěru Kimbi.cz

  • Možnost půjčit si rychle 10 000 Kč až 60 000 Kč
  • Volitelná doba splatnosti od 3 měsíců až po 24 měsíců
  • Možnost upravit si půjčku podle individuálních potřeb a možností
  • Rychlé vyřízení žádosti o úvěr (online, již do 5 minut)
  • Půjčku Kimbi je možné kdykoliv předčasně splatit
  • Převod peněz na účet ihned po schválení (vlastní účty u 6 bank)
  • Jedná se o nový produkt na trhu (čekáme na recenze a zkušenosti klientů)
  • Výše RPSN řadí produkt spíše k průměru nebankovního trhu

Co je dobré vědět předem?

Kdo může žádat o půjčku?
Pro úspěšné vyřízení žádosti je nezbytné splnit tyto podmínky: občan ČR, věk min. 18 let, schopnost splatit úvěr, bankovní účet v bance působící na území ČR, platný občanský průkaz, stabilní příjem a dobrá platební historie
Jaké dokumenty jsou potřeba k vyřízení žádosti?
Budete samozřejmě potřebovat platný občanský průkaz a jeden další dokument (např. cestovní pas, řidičský průkaz nebo zbrojní průkaz).
Jak rychle obdržím peníze na účet?
Pokud máte účet u těchto bank: Česká spořitelna, Raiffeisen bank, ČSOB, Moneta money bank, Komerční banka, přijdou vám na účet (v ideálním případě) již do 15 minut. V opačném případě nejpozději do druhého pracovního dne.
Jsou kontrolovány registry dlužníků?
Ano, v rámci vyřizovacího procesu poskytovatel kontroluje dostupné registry. Negativní záznam však nemusí automaticky vést k zamítnutí žadatele, vždy je posuzováno více parametrů. Důležitá je zejména schopnost řádně splatit dluh.

Závěrem o Kimbi půjčce

Kimbi je novým produktem, který si hledá místo na trhu. Není ale pochyb o tom, že stejně jako Zaplo si jej najde velmi rychle. Poskytovatel sází na flexibilitu (konkurentem tak může být např. BB půjčka, nebo úvěr od Tesco) a rychlost vyřízení. Dá se očekávat velmi dobrá dostupnost pro široké spektrum žadatelů. Výše RPSN by mohla být nižší, v některých kombinacích vyjde půjčka poměrně draho, vždy ale záleží na posouzení každého zájemce. Z našeho pohledu je Kimbi.cz úvěr vhodný spíše na větší výdaje, kde ve spojení s delší dobou splatnosti je možné srazit měsíční splátku poměrně nízko. Jaký názor a zkušenosti máte vy? Podělte se o ně v diskusi pod článkem…

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…