Vyznat se v odborných termínech, sledovat množství parametrů i orientovat se v nabídkách jednotlivých bank a nebankovních společností není nic jednoduchého. Jenže, půjčit si peníze je snadné, splácet ale může být o dost složitější. Proto se vyplatí věnovat dostatek času seznámení se se všemi úskalími, která mohou nastat. Je dobré zkrátka vědět, na co si půjčuji, za jakým účelem a jak budu splácet. V neposlední řadě je dobré také vědět, co se stane když se dostanu do potíží se splácením a jak z toho ven? Odpovědi na tyto a další otázky přináší web Půjčky pod lupou.

Jaký je rozdíl mezi úrokem a RPSN?

Ať už zvažujete půjčku u své banky, nebo se poohlížíte po nějakém nebankovním úvěru, s hodnotou úroku i RPSN se setkáte v obou případech – a nejen s nimi samozřejmě. Jaký je ale mezi nimi hlavní rozdíl a který parametr je pro přímé porovnání půjček důležitější? Odpověď je jednoduchá, RPSN má vyšší vypovídající hodnotu, protože zahrnuje skutečně všechny náklady s úvěrem spojené. Všimněte si proto, že úroková sazba bývá takřka vždy o něco nižší a je to takové parametr, které poskytovatelé úvěrů upřednostňují v komunikaci směrem k zákazníkovi (třebže komunikovat i výši RPSN jim ukládá zákon).

www.pujckypodlupou.cz

Vyřízení trvá pár minut, splácení i roky…

O tom, že vzít si půjčku je poměrně snadné a rychlé vás asi není třeba dlouze přesvědčovat, následné splácení je však často složitější a výrazně delší. Často ale na vyplacení peněz ani nedojde, jak poznat podvodnou půjčku? Podle čeho se pozná neférový poskytovatel, ale i triky bank, jak z nás dostanou víc peněz. To všechno jsou věci, které je dobré znát předem a snažit se jim vyvarovat. Web Půjčky pod lupou na který vás tímto článkem chceme upozornit zodpovídá všechny nejčastější otázky, ale i vysvětluje termíny a radí jak lépe organizovat své finance, abyste příště po půjčce vůbec sáhnout nemuseli.

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…