První půjčka zdarma patří mezi nebankovními poskytovateli spotřebitelských úvěrů k oblíbeným produktům, kterými se snaží oslovit nové – zatím nerozhodnuté – klienty. Při zachování zdravého úsudku a finanční disciplíny se jedná o výhodný produkt, kdy klient v den splatnosti vrátí stejnou částku jako si půjčil – a nic víc.

Půjčka bez úroků?

Bezúročná půjčka je zatím výsadou primárně nebankovního sektoru (ačkoliv už i mezi bankami se podobný produkt tu a tam výjimečně objeví). Z principu fungování je patrné, že nabídka je určena pouze novým klientům, kteří si u dané společnosti půjčují vůbec poprvé. Každá opakovaná žádost již je samozřejmě úročena dle ceníku té dané společnosti. Podmínku bezúročnosti je, že nový klient stihne půjčenou částku vrátit včas zpět. Pokud tak udělá, nezaplatí nic navíc (výjimkou bývá pouze 1 Kč při žádosti, ta ale slouží k ověření identity žadatele a jeho bankovního účtu).

Má to nějaký háček?

Má, ale i nemá. Pokud dojde k řádnému splacení peněz poskytovateli, využil klient úvěr v podstatě podobně jako kreditní kartu a její bezúročné období. Nemusí si u dané společnosti půjčovat znovu a ani se nezavázal využití nabídky k ničemu dalšímu. Pozor však právě na dodržení data splatnosti, pokud by půjčka nebyla splacena včas, naskočí penále. U některého poskytovatele se jedná o desítky korun, ale jinde i o stokoruny! I bezplatná půjčka by se tak rázem mohla prodražit!

Kdo může získat půjčku zdarma?

Každý poskytovatel má trochu jiná pravidla a požadavky, obecně:

  • Nový klient, který si půjčuje u dané společnosti poprvé
  • Věk minimálně 18 let
  • Vlastní bankovní účet
  • Mobilní telefon
  • Bezdlužnost

Přehled bezúročných půjček (RPSN 0 %)


Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…