Pokud jste někdy žádali bankovní či nebankovní instituci o peníze, jistě moc dobře víte, jak náročný tento proces může být. Podrobné lustrování dané osoby, kontrolní procesy, prověřování, dokládání a spousta přidružených činností.

Prověřené nebankovní půjčky pro cizince

A nyní si představte, že byste o půjčky žádali jako cizinci. Každého okamžitě napadne, že vyřízení takového typu úvěru je snad nemožné. Jenže, opak je pravdou. V bohatém produktovém portfoliu tuzemských poskytovatelů totiž existují také půjčky pro cizince. Nejsou sice tak obvyklé, ale výběr přesto není malý.

Co je zapotřebí doložit při žádosti o úvěr?

Pokud jste cizincem, máte šanci o finance žádat nejenom u banky, ale samozřejmě i u řady nebankovních společností. Díky poslední novele zákona o spotřebitelských úvěrech máte do jisté míry jistotu, že trh okupují prověřené firmy. Jestliže vlastníte jako cizinci klasické osobní doklady v podobě občanského průkazu, není pravděpodobně co řešit. Opačná situace nastává, pokud tomu tak není. Pak byste měli jako cizinci doložit hned několik dokumentů, pokud jimi disponujete.

  • Cestovní pas
  • Mezinárodní řidičský průkaz
  • Povolení k přechodnému nebo trvalému pobytu

Některé finanční instituce mohou být z pohledu schvalovacího procesu náročnější a vyžadují také rozhodnutí o udělení víza. Naprostou samozřejmostí je také doložení velikosti pravidelného příjmu. Bez něho byste o půjčku pro cizince žádali jenom stěží. V tomto případě můžete být navíc vyzváni k předložení podrobnějších údajů o výdělku.

  • Pracujete-li u zahraniční firmy, je třeba doložit přeloženou pracovní smlouvu
  • Podnikáte-li, je zapotřebí ukázat i povolení k provozování dané živnosti

Kdy dochází k zamítnutí půjčky pro cizince?

Ne všechny žádosti o úvěr pro cizince končí kladně. Existují samozřejmě situace, jež vám mohou zhatit schvalovací proces. Pomineme-li absenci výše uvedených dokladů, pak to může být např. nedostatečná velikost příjmu. Musíte být patřičně bonitní, abyste dosáhli na vámi požadovanou výši úvěru. Nastat ovšem mohou i další případy.

  • Půjčka vám bude zamítnuta, pokud jako cizinec máte záznam v registru dlužníků
  • Úvěr neobdržíte, jestliže doba konce splatnosti bude delší, než délka povoleného pobytu na území České republiky

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…